Buitenplaats Valkenheining


What is the story?

Buitenplaats Valkenheining theekoepelBuitenplaats Valkenheining beeld


De Gouden Eeuw loopt al bijna op zijn eind als Cornelis Valckenier, burgemeester van Amsterdam, opdracht geeft tot de bouw van de monumentale buitenplaats Valkenheining. Als locatie kiest hij de oever van de Angstel, een 6 kilometer lang riviertje tussen Amsterdam en Utrecht. Veel rijken kiezen voor deze streek om een buitenhuis te bouwen. Het is een mooie, rustige locatie om te ontspannen na verblijf in de rumoerige stad. De naam Valkenheining is een samentrekking van de achternamen van de eerste bewoners: Valckenier en zijn echtgenote Catharine van Heyningen.

Bijzonder is de theekoepel ontworpen door Daniël Marot en gebouwd rond 1700, vlak voor de dood van Valckeniers zoon.  In de jaren zestig is de koepel opgeslagen maar vijftien jaar later hebben de huidige eigenaren hem teruggeplaatst en gerestaureerd. De koepel behoort met die van Slot Zeist tot de oudste van ons land.

Voor meer interessante informatie over Utrechts erfgoed kijk op www.utrechtaltijd.nl

Build in
1685 / 1740
Type of heritage
Kastelen en buitenplaatsen, Woonhuis
Type of building
Buitenplaats
Gebruik
Cultuur, Evenementen, Horeca, Recreatie
Availability
In gebruik
Address
Rijksstraatweg 151
City
Baambrugge

What happens nowadays?

Buitenplaats Valkenheining terras Buitenplaats Valkenheining zonnewijzer

Valkenheining wordt particulier bewoond. Buitenplaats en parktuin worden verhuurd voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten. De buitenplaats valt onder de Natuurschoonwet. Een deel van het park is opengesteld voor wandelaars.

 

What can I do here?

Buitenplaats Valkenheining muziek zaal Buitenplaats Valkenheining tafeltje en bloemen

Diner, lunch of borrel

Valkenheining leent zich uitstekend voor bijzondere evenementen. Voor een lunch of diner in de muziekzaal of een gezellige BBQ in de tuin, een borrel in de blauwe en roze kamer, de voltrekking en viering van een huwelijk of andere mijlpalen in het leven. Na een persoonlijk gesprek ontvangt u een offerte gebaseerd op uw specifieke wensen.

Contact persoon:
Mevr. Tijn Zweerts
tijn@valkenheining.nl
T. 06 23.46.19.88

 

 

What is around here?