Landgoed Beukenrode


What is the story?


Op het landgoed dat nu bekend staat als Beukenrode bevond zich tot eind 19e eeuw de buitenplaats Sterkenburg. Toen de familie Kneppelhout het landgoed kocht, braken ze de 17e eeuwse bebouwing af en richtten het landgoed opnieuw in. Zij bouwden hier Nieuw Sterkenburg dat tegenwoordig bekend staat als Jachthuis Beukenrode. Het huis werd bewoond totdat de Broeders van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes er in 1950 een katholiek internaat vestigden. In 1980 heeft de Sint Augustinusstichting het beheer van de Broeders overgenomen. Deze stichting verhuurt het jachthuis sindsdien als bijzonder vergader- en evenementenlocatie. Het huis is onlangs op ecologisch verantwoorde wijze gerestaureerd.

Voor meer interessante informatie over Utrechts erfgoed kijk op www.utrechtaltijd.nl

Build in
1872
Type of heritage
Kastelen en buitenplaatsen, Woonhuis
Type of building
Jachthuis
Gebruik
Cultuur, Horeca, Recreatie
Availability
In gebruik
Address
Beukenrodelaan 2
City
Doorn

What happens nowadays?

Het Landgoed is opengesteld voor publiek en er vinden veel verschillende activiteiten plaats. Het huis is een vergader-, trouw- en feestlocatie.

What can I do here?

Het Jachthuis op Landgoed Beukenrode is uniek in Nederland. Het monumentale pand met bijbehorende tuin, terras en vijver is hèt decor voor uw vergadering, training, relatiedag, bedrijfsevenement, huwelijk, verjaardag, feest of jubileum.

U kunt hier genieten van 26 ha natuur, maar ook van de anonimiteit van het Landgoed. Er heerst een ongedwongen sfeer, waardoor een bijeenkomst in het Jachthuis op Landgoed Beukenrode als zakelijk, maar ook als persoonlijk  wordt ervaren. Het enthousiaste personeel is ervaren en betrokken. Veel is bij ons bespreekbaar en wij denken graag op een creatieve manier met u mee om uw bijeenkomst tot een blijvende herinnering te maken. U bent hier altijd welkom, of u nu iets te bespreken heeft met één persoon of met een hele groep.
Lees meer over onze overige activiteiten, zoals:

Door de centrale ligging in Nederland, is Landgoed Beukenrode uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Gelegen bij het hertenkamp vindt u tevens een ruime, gratis parkeergelegenheid.

What is around here?