Remmerstein


What is the story?


Het middeleeuwse huis en landgoed Remmerstein, dat stamde uit de 14e eeuw, heeft een tragische geschiedenis. Toen de eigenaar in 1809 stierf, verkocht zijn vrouw het aan een drietal heren die flink wat winst hoopte te maken door de verkoop van hout en puin. De grond zou verkocht worden als bouwgrond. Elf jaar later waren de bomen gekapt en de huizen gesloopt, het puin was verkocht. Veel heeft het ze niet opgeleverd: het landgoed werd verkocht voor een veel lagere prijs dan verwacht.

Het huidige huis Remmerstein stamt uit het begin van de twintigste eeuw. De toenmalige eigenaar bouwde het in 1912 als huwelijkscadeau voor zijn echtgenote. Zij koos voor “een huis, waarbij het bos als een warme shawl in mijn nek ligt”. Haar wens werd uitgevoerd. Het landhuis, ontworpen door de architect S. de Clerq, werd gebouwd aan de overkant van de weg, op de as van de eeuwenoude lanen. Het ontwerp is sterk beïnvloed door de Engelse Arts & Crafts movement. Het huis vormt samen met de tuin, ontworpen door de bekende tuinarchitect D.F. Tersteeg, één geheel. De bijzondere tuin die zich uitstrekt over diverse niveaus, is ingericht met gemetselde muren, trappartijen, waterbassins en pergola’s.

Voor meer interessante informatie over Utrechts erfgoed kijk op www.utrechtaltijd.nl

Build in
oorspronkelijk 13e eeuw huidig: 19e eeuw
Type of heritage
Kastelen en buitenplaatsen, Militair erfgoed, Woonhuis
Type of building
Buitenplaats
Gebruik
Wonen
Availability
In gebruik
Address
Oude Veensegrindweg 15
City
Rhenen

What happens nowadays?

Het landgoed wordt bewoond door nazaten van de heer Philipse die het landgoed aan het begin van de 20e eeuw in zijn bezit kreeg. Het huis wordt deels verhuurd voor zakelijke en particuliere bijeenkomsten.

Landgoed Remmerstein is 140 hectare groot. Het ligt binnen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en valt onder de Natuurschoonwet. Een klein gedeelte van het landgoed is verpacht en wordt gebruikt voor landbouw.

What can I do here?

Landgoed Remmerstein wordt zowel zakelijk als particulier verhuurd. Ook is het een bijzondere foto- en filmlocatie.

ZAKELIJK

Landgoed Remmerstein is zeer geschikt voor zakelijke bijeenkomsten. Rustig en afgelegen maar tegelijkertijd uitstekend bereikbaar en met voldoende parkeerruimte.

De “tuinkamer” in het landhuis Remmerstein is een bijzondere locatie voor
vergaderingen, trainingen, presentaties en andere events.

Dankzij de monumentale tuin met een prachtig groot terras kan bij goede weersomstandigheden ook een gedeelte buiten plaatsvinden. Er zijn meerdere bijzondere ruimtes in het landhuis beschikbaar om een groep op te delen in kleinere groepjes. Lunches en koffie worden geserveerd vanuit de ‘morningroom ‘of grote hal.

Particulier

Landgoed Remmerstein is uitermate geschikt voor een mooie lunch, een diner, een High Tea of een borrel. Ook voor het vieren van een huwelijk is Remmerstein een prachtige, sfeervolle locatie. Voor alle bijzondere momenten kan Remmerstein voor een prachtig decor zorgen. Dankzij de monumentale tuin met een bijzonder en groot terras kan bij goede weersomstandigheden ook een gedeelte buiten plaatsvinden.

Foto & Film

Landgoed Remmerstein is zeer geschikt voor het maken van bijzondere foto’s en films. De monumentale tuin met gemetselde muren, trappartijen, waterbassins en pergola’s vormt de ideale omgeving voor mooie huwelijksreportages of voor reclame shoot. Natuurlijk kunnen er ook bijzondere opnamen worden gemaakt bij de watertoren, de houthokken of in het bos of in diverse ruimtes in het landhuis.

Voor meer informatie of reserveringen kunt u met ons contact opnemen.

What is around here?