Willibrorduskerk te Haringhuizen

Oude Hollandse Kerken


Wat is het verhaal?

De Willibrorduskerk met zijn ingekorte toren vormt nog altijd het hart van het kleine dorpje Haringhuizen in de kop van Noord-Holland. De kerk staat verhoogd op een terp en stamt uit de 15e eeuw. Het interieur is sfeervol en bevat een preekstoel en doophek uit 1654. Op de vloer zijn nog altijd de oude grafzerken te bewonderen. In de kerk staat een prachtig Engels orgel. Vanaf de reformatie is de oorspronkelijk voor de rooms-katholieke eredienst gebouwde kerk in gebruik bij de hervormden. In 1988 is de kerk door de Hervormde gemeente Haringhuizen overgedragen aan de Stichting Oude Hollandse kerken.

Bouwjaar
15e eeuw
Type erfgoed
Religieus erfgoed
Soort gebouw
kerk
Gebruik
Evenementen, Maatschappelijk
Beschikbaarheid
In gebruik
Adres
Dorpsstraat 9
Plaatsnaam
Haringhuizen
Eigenaar
Oude Hollandse Kerken

Wat gebeurt hier nu?

In 1993 is de kerk gerestaureerd en voor multifunctioneel gebruik geschikt gemaakt. Door haar intieme sfeer is de kerk zeer geschikt voor doop- en rouwplechtigheden. Het crematorium Schagen is op loopafstand.

De kerk is een officiële trouwlocatie en wordt daarnaast gebruikt ook voor diverse culturele activiteiten, zoals exposities, concerten en tentoonstellingen.

Wat kan ik hier doen?

De kerk kan gehuurd worden voor diverse culturele activiteiten, zoals exposities, concerten en tentoonstellingen, maar ook voor bruiloften, begrafenissen en andere plechtigheden.