Willibrorduskerk te Haringhuizen

Oude Hollandse Kerken


What is the story?

De Willibrorduskerk met zijn ingekorte toren vormt nog altijd het hart van het kleine dorpje Haringhuizen in de kop van Noord-Holland. De kerk staat verhoogd op een terp en stamt uit de 15e eeuw. Het interieur is sfeervol en bevat een preekstoel en doophek uit 1654. Op de vloer zijn nog altijd de oude grafzerken te bewonderen. In de kerk staat een prachtig Engels orgel. Vanaf de reformatie is de oorspronkelijk voor de rooms-katholieke eredienst gebouwde kerk in gebruik bij de hervormden. In 1988 is de kerk door de Hervormde gemeente Haringhuizen overgedragen aan de Stichting Oude Hollandse kerken.

Build in
15e eeuw
Type of heritage
Religieus erfgoed
Type of building
kerk
Gebruik
Evenementen, Maatschappelijk
Availability
In gebruik
Address
Dorpsstraat 9
City
Haringhuizen
Owner
Oude Hollandse Kerken

What happens nowadays?

In 1993 is de kerk gerestaureerd en voor multifunctioneel gebruik geschikt gemaakt. Door haar intieme sfeer is de kerk zeer geschikt voor doop- en rouwplechtigheden. Het crematorium Schagen is op loopafstand.

De kerk is een officiële trouwlocatie en wordt daarnaast gebruikt ook voor diverse culturele activiteiten, zoals exposities, concerten en tentoonstellingen.

What can I do here?

De kerk kan gehuurd worden voor diverse culturele activiteiten, zoals exposities, concerten en tentoonstellingen, maar ook voor bruiloften, begrafenissen en andere plechtigheden.