Sint-Joriskerk, Drempt

Stichting Oude Gelderse Kerken


Wat is het verhaal?

De kerk van Drempt wordt in 1067 voor het eerst in de archieven genoemd. De tufstenen toren stamt uit de twaalfde eeuw en kent een rijke decoratie van lisenen en boogfriezen. In de veertiende eeuw is de toren verhoogd en in de vijftiende eeuw is een traptoren toegevoegd. Het eenbeukige koor met netgewelf stamt uit de vijftiende eeuw; het schip uit de vroege zestiende eeuw is in de negentiende eeuw wegens bouwvalligheid gesloopt. Ter verbetering van de akoestiek zijn in 1964 tien wandtapijten aangebracht, naar ontwerp van Gunhild Kristensen geknoopt in de Noorse rya-techniek.

Bouwjaar
elfde – zestiende eeuw
Type erfgoed
Religieus erfgoed
Soort gebouw
kerk
Gebruik
Evenementen, Maatschappelijk
Beschikbaarheid
In gebruik
Adres
Kerkstraat 1
Plaatsnaam
Drempt
Eigenaar
Stichting Oude Gelderse Kerken

Wat gebeurt hier nu?

In 2012 is de toren van de kerk gerestaureerd. De komende jaren wordt de rest van de kerk onder handen genomen. De kerk is overdag vrij toegankelijk voor bezichtiging op aanvraag. Het gebouw is in gebruik bij de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel, die – als voormalig eigenaar van de kerk – nog steeds de belangrijkste huurder van het gebouw is. De kerk is beschikbaar voor kerk-, rouw- en trouwdiensten. Ook zijn andere, passende activiteiten mogelijk.

Wat kan ik hier doen?

Open voor publiek: tijdens erediensten en op afspraak

Kerkdiensten: eens per twee weken, op zondag om 10.00 uur
In de buurt: alle evenementen, bezienswaardigheden en attracties in en rond Drempt zijn te vinden op www.achterommetjes.nl

Wat is hier in de buurt?