H.-Antonius-van-Paduakerk

Stichting Oude Gelderse Kerken


What is the story?

 

 

De H.-Antonius-van-Paduakerk, een neogotische driebeukige kruisbasiliek, is ontworpen in 1855, gebouwd in 1856 en volgende jaren, en gewijd in 1867. Het is de oudst bewaard gebleven kerk van architect Pierre Cuypers, In 1965 en 1970 is de oorspronkelijke inventaris verwijderd. De kerk is aangewezen als rijksmonument, evenals de daarnaast gebouwde pastorie en delen van het aan de overzijde gelegen rooms-katholieke kerkhof.

Build in
1855 - 1867
Type of heritage
Religieus erfgoed
Type of building
kerk
Gebruik
Cultuur, Maatschappelijk
Availability
In gebruik
Address
Ruurloseweg 101
City
Kranenburg
Owner
Stichting Oude Gelderse Kerken

What happens nowadays?

In de kerk is het Heiligenbeeldenmuseum gevestigd, dat behalve de vaste tentoonstelling van heiligenbeelden jaarlijks aandacht schenkt aan een speciaal thema. Ook vindt elk jaar een kerstgroepententoonstellingen plaats met honderden kerstgroepen uit particuliere verzamelingen en eigen collectie. Daarnaast is de kerk ook zeer geschikt voor zanguitvoeringen en concerten.

Bekijk hier het filmpje van de de tentoonstelling van kerst 2013

What can I do here?

De kerk is te huur voor begrafenissen en bruifolften. In de nabije omgeving zijn nog meer Cuypersmonumenten te vinden, die alle zijn beschreven in een boekje dat via de website van het heiligenbeeldenmuseum te bestellen is. Ook is er een bewegwijzerde Cuyperswandeling uitgezet, die voert langs enkele monumenten en gebouwen van Pierre Cuypers. Bovendien ligt kasteel Vorden op enkele kilometers afstand.

What is around here?