De Kazerne

Stadsherstel Utrecht


Wat is het verhaal?

Aan de Korte Minrebroederstraat, gelegen achter het stadhuis, is een aantal woon- en bedrijfspanden, die dateren uit de periode 1600-1890, met elkaar verbonden. Het geheel dankt zijn naam aan de functie die het tussen 1880 – 2000: een brandweerkazerne.

Bouwjaar
1600 - 1890
Type erfgoed
Woonhuis
Soort gebouw
Woonhuizen
Gebruik
Bedrijvigheid, Horeca, Winkel, Wonen
Beschikbaarheid
In gebruik
Adres
Korte Minrebroederstraat 11-17
Plaatsnaam
Utrecht
Eigenaar
Stadsherstel Utrecht

Wat gebeurt hier nu?

In 2003 kocht de Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel (UMS) het complex van de Utrechtse Brandweer. In totaal gaat het om ruim 1600 m2. De UMS heeft het geheel gerestaureerd en verbouwd tot acht woningen, twee winkels, een kantoor en een garage voor vier auto’s.

Wat kan ik hier doen?

De winkelruimte op nummer 11, is momenteel te huur. De ruimte is 115 m2 groot en heeft zowel een pui aan de Minrebroederstraat als aan de Annastraat en een extra opslagruimte van 30 m2. De winkelruimte op nummer 13,15 en 17 is in gebruik bij Daens kleding. De kantoorruimte, met een entree aan de Annastraat, is 400 m2 groot en wordt gehuurd door Necker van Naem Consultants. De appartementen in het complex vallen in een hogere prijsklasse vallen. Meer informatie over verhuur is te verkrijgen via www.stadsherstel-utrecht.nl

Wat is hier in de buurt?