Doelenhuis

Stadsherstel Utrecht


What is the story?


Dit pand, gelegen tussen het Ledig Erf en het Centraal Museum, werd in de 14e eeuw gebouwd als klooster. In de negentiende eeuw werd het klooster uitgebreid en kreeg het zijn huidige vorm. Na sluiting van het klooster werd het gebouw achtereenvolgens in gebruik genomen als als gevangenis, armenhuis en onderdak voor psychiatrische patiënten.

Build in
14e eeuw, 19e eeuw
Type of heritage
Religieus erfgoed
Type of building
Klooster
Gebruik
Bedrijvigheid, Wonen
Availability
In gebruik
Address
Doelenstraat 12-46
City
Utrecht
Owner
Stadsherstel Utrecht

What happens nowadays?

De Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel (UMS) kocht het complex in 1987 en verbouwde het in 1995 tot zes woningen en tien bedrijfsruimtes. In totaal gaat het om ruim 2000 m2.  In het pand huizen onder meer een uitgever, een grafisch bureau, een psychologenpraktijk, een haptotherapeut, een advocatenkantoor, een architectenbureau en een zilversmid. Ook het kantoor van de UMS is hier ondergebracht. De woningen die in het oude klooster zijn gemaakt, vallen in een duurdere prijsklasse.

What can I do here?

Op de begane grond is een ruimte per dagdeel te huur voor vergaderingen, presentaties en cursussen. De ruimte biedt uitzicht op de groene kloosterhof. Momenteel zijn er geen kantoorruimtes in het Doelenhuis beschikbaar. Wie een monumentale bedrijfsruimte in Utrecht zoekt, kan contact opnemen met de UMS, www.stadsherstel-utrecht.nl

What is around here?