Dijkmagazijn Elden

BOEi


What is the story?

Het Dijkmagazijn in Elden staat symbool voor de eeuwenlange strijd tegen het hoge rivierwater. Het is in 1856 gebouwd en het was het eerste stenen gebouw van zijn soort in de wijde omgeving. Meer van deze stevige dijkmagazijnen – ook noodhuizen genoemd – verrezen daarna op de dijken langs de Rijn, Waal en IJssel, om de 5 kilometer stond een dijkmagazijn. Mensen gingen er lopend of te paard naar toe om bij een dreigende dijkdoorbraak versterkingsmaterialen te halen: kruiwagens, zandzakken en schoppen.

Build in
1856
Type of heritage
Industrieel erfgoed
Type of building
Magazijn
Gebruik
Maatschappelijk, Recreatie
Availability
In gebruik
Address
Drielsedijk 4
City
Elden-Arnhem
Owner
BOEi

What happens nowadays?

Het Dijkmagazijn wordt met steun van de gemeente Arnhem, BOEi en een club vrijwilligers getransformeerd tot ‘Hoogwater Educatiecentrum’ en kleinschalige evenementenlocatie. Er komt een bezoekerscentrum over de geschiedenis van het water en over de hoogwaterbescherming van nu. Daarnaast wordt het dijkmagazijn een startpunt voor fiets- en wandelroutes langs de rivieren en de andere dijkmagazijnen.
Gelegen op een steenworp afstand van de rivier, wordt het magazijn ook een sfeervol vergadercentrum.

What can I do here?

Het Dijkmagazijn is reeds te huur voor vergaderingen, presentaties en trouwerijen. Grote troef van het Dijkmagazijn is de locatie:  idyllische gelegen langs de Neder-Rijn en aan de rand van natuurgebied Meinerswijk.