Portiersgebouw, DRU Cultuurfabriek

BOEi


What is the story?

De DRU-fabriek is ruim 250 jaar als ijzergieterij in werking geweest. DRU heeft haar bekendheid te danken aan de kachels en de roodoranje emaille potten en pannen die er in grote aantallen zijn geproduceerd en die in bijna elk Nederlands huishouden wel te vinden waren. Het Portiersgebouw is een van de oudste en meest indrukwekkende gebouwen van de DRU. Het stamt uit 1850 en is ontworpen door vader en zon Beltman. In het gebouw waren de vroeger de portiersloge, de dokterskamer, het schaftlokaal en de stamperij gehuisvest.

Build in
1850
Type of heritage
Industrieel erfgoed
Type of building
Fabriek
Gebruik
Cultuur, Evenementen, Horeca
Availability
In gebruik
Address
Hutteweg 24
City
Ulft
Owner
BOEi

What happens nowadays?

C

Het Portiersgebouw is gerestaureerd door BOEi, een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het herbestemmen van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. De originele details zijn daarbij zoveel mogelijk bewaard gebleven. Het is nu het nieuwe creatieve centrum van de gemeente Oude Ijsselstreek inclusief theater, poppodium, bibliotheek, muziekschool en restaurant. Naast BOEi zijn meer partijen betrokken bij de herbestemming van de DRU-fabriek waaronder Gemeente Oude IJsselstreek, provincie Gelderland, ministerie VROM, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en het Gelders Genootschap.

What can I do here?

Er zijn dagelijks films, theatervoorstellingen of concerten. Ook zijn er zalen te huur voor bijeenkomsten en evenementen.

Openingstijden Grand Cafe het Schaftlokaal:

Wisselend, zie www.drucultuurfabriek.nl