Hof 39

Stadsherstel Midden-Nederland


Wat is het verhaal?

Dit woonhuis aan de Hof staat hier al sinds de 13e eeuw en heeft daarmee resten van het oudste stenen huis van Amersfoort. In de loop der jaren is er veel aan het pand gewijzigd en heeft het gebouw verschillende functies gehad. Tot de 19e eeuw was het in gebruik als woonhuis, daarna lange tijd als apotheek. Als reclame-object had de apotheker C.B. Kok een houten hoofd van een Romeinse soldaat die gaapte tegen de onderpui bevestigd. Een reconstructie van deze ‘gaper’ is tijdens de restauratie in 2002 op de pui geplaatst.

Bouwjaar
13e eeuw
Type erfgoed
Woonhuis
Soort gebouw
woonhuis
Gebruik
Bedrijvigheid, Horeca
Beschikbaarheid
In gebruik
Adres
Hof 39
Plaatsnaam
Amersfoort
Eigenaar
Stadsherstel Midden-Nederland

Wat gebeurt hier nu?

Het pand kwam in 2000 leeg te staan en is toen opgekocht door de Amersfoortse Maatschappij tot Stadsherstel, nu Stadsherstel Midden-Nederland. Het pand werd in 2002 gerestaureerd. Sindsdien is er een hotel in het pand gevestigd, Logement De Gaaper. Deze naam verwijst naar de apotheek die hier jaren in gevestigd was. Het hotel heeft diverse kamers, studio’s en zelfs een appartement.

Wat kan ik hier doen?

U kunt hier een kamer huren, een arrangement boeken of een kopje koffie drinken. Kijk voor meer informatie op de website van logement De Gaaper.

Wat is hier in de buurt?