World Trade Center

Industrieroute Hengelo


What is the story?

Over de hele wereld zijn er 300 WTC’s in bijna 100 landen. Allemaal met hetzelfde doel: internationale handel stimuleren. Het WTC Twente is er voor internationale bedrijven uit de Euregio en ondernemingen met ambities op de internationale markt. Het uitwisselen van kennis en ervaringen met internationaal zakendoen speelt een centrale rol. Het WTC Twente heeft een groot wereldwijd netwerk dat op vele fronten ingezet kan worden. Met de realisatie van het business district wordt een toename van de werkgelegenheid van 2.500 arbeidsplaatsen verwacht. Kortom, een enorme impuls voor de economie en werkgelegenheid in de regio.

Type of heritage
Overig
Type of building
Kantoor
Gebruik
Bedrijvigheid
Availability
In gebruik
City
Hengelo
Owner
Industrieroute Hengelo

What happens nowadays?

Een centrale ligging, een optimale bereikbaarheid en ‘multinationals’ zoals Stork, EATON en Siemens in de directe nabijheid voldoet aan alle eisen voor een krachtig World Trade Center (WTC) in Twente. Het WTC Twente nabij het Centraal Station Twente wordt het internationale zenuwcentrum van het Twentse bedrijfsleven en biedt ruimte aan hoofdkantoren van bedrijven in de maakindustrie, handelsbedrijven met een focus op technologie en ‘sales offices’ van internationale bedrijven. Een impuls voor Hart van Zuid, maar zeker ook voor Hengelo en Twente.

Themes and routes

Theme: Industrieroute Hengelo

HLO_Industrieroute_01 Hengelo heeft een rijk industrieel verleden en werkt hard aan een toekomst vol maken, denken en doen. De Industrieroute Hengelo is een handige manier om een wandeling door Hengelo te maken langs gebouwen en gebieden die een rol spelen in verleden en toekomst én meer te weten te komen over de huidige gebruiksmogelijkheden van die gebouwen.
Hoe werkt het?
Het enige wat u nodig heeft is een mobiele telefoon met een internetverbinding en een QR-scanner. U hoeft dus geen app te downloaden.
  • Scan de tag voor het pand waar u wilt beginnen
  • U krijgt de keuze uit meer informatie over het pand of een overzicht van alle panden in “Industrieroute Hengelo”.
  • U kunt de informatie over het pand bekijken
  • Daarna klikt u op “Industrieroute Hengelo” onder aan het hoofdmenu van het pand.
  • Klik op “Kaart” rechtsboven de lijst
  • Kies uw volgende pand op de kaart
  • Klik in het witte ballonnetje op “Routebeschrijving”
  • Start de routenavigatie
View all objects in this route