Intendantswoning

Rijksgebouwendienst


Wat is het verhaal?

In 1758 koopt Anna van Hannover, weduwe van stadhouder Willem IV, het landgoed de Eult pal tegenover het paleis. De Eult wordt nu het Baarnsebos genoemd. In 1863 wordt op het landgoed deze intendantswoning gebouwd. De intendant was het hoofd van de bedrijfsvoering van Paleis Soestdijk. De functie van de intendant is in 2006 komen te vervallen.

Bouwjaar
1863
Type erfgoed
Kastelen en buitenplaatsen
Soort gebouw
Woning
Gebruik
Bedrijvigheid
Beschikbaarheid
In gebruik
Plaatsnaam
Baarn
Eigenaar
Rijksgebouwendienst

Wat gebeurt hier nu?

De intendantswoning heeft verschillende functies gehad; van woning, postkantoor tot kantoor. Sinds 2006 is hier het kantoor van de Rijksgebouwendienst die als eigenaar van het landgoed verantwoordelijk is voor de exploitatie, het onderhoud, het beheer en de herbestemming van Paleis Soestdijk.

Wat kan ik hier doen?

De Intendanstwoning is als kantoor van de Rijksgebouwendienst niet toegankelijk voor publiek. Hier wordt gewerkt aan de nieuwe toekomst van Paleis Soestdijk. Informatie over de herbestemming van het landgoed is te zien in de vorm van een permanente expositie in het Paleis zelf. Er is door de Rijksgebouwendienst ook een e-book gemaakt over de plannen van Paleis Soestijk. Dit e-book is gratis te downbloaden via www.herbestemmingsoestijk.nl.

Wat is hier in de buurt?