Intendantswoning

Rijksgebouwendienst


What is the story?

In 1758 koopt Anna van Hannover, weduwe van stadhouder Willem IV, het landgoed de Eult pal tegenover het paleis. De Eult wordt nu het Baarnsebos genoemd. In 1863 wordt op het landgoed deze intendantswoning gebouwd. De intendant was het hoofd van de bedrijfsvoering van Paleis Soestdijk. De functie van de intendant is in 2006 komen te vervallen.

Build in
1863
Type of heritage
Kastelen en buitenplaatsen
Type of building
Woning
Gebruik
Bedrijvigheid
Availability
In gebruik
City
Baarn
Owner
Rijksgebouwendienst

What happens nowadays?

De intendantswoning heeft verschillende functies gehad; van woning, postkantoor tot kantoor. Sinds 2006 is hier het kantoor van de Rijksgebouwendienst die als eigenaar van het landgoed verantwoordelijk is voor de exploitatie, het onderhoud, het beheer en de herbestemming van Paleis Soestdijk.

What can I do here?

De Intendanstwoning is als kantoor van de Rijksgebouwendienst niet toegankelijk voor publiek. Hier wordt gewerkt aan de nieuwe toekomst van Paleis Soestdijk. Informatie over de herbestemming van het landgoed is te zien in de vorm van een permanente expositie in het Paleis zelf. Er is door de Rijksgebouwendienst ook een e-book gemaakt over de plannen van Paleis Soestijk. Dit e-book is gratis te downbloaden via www.herbestemmingsoestijk.nl.

What is around here?