Oranjerie

Rijksgebouwendienst


What is the story?

De Oranjerie is gebouwd in 1883. De exotische kuipplanten uit de paleistuin werden in het najaar overgebracht naar de Oranjerie waar ze veilig konden overwinteren. Hare Koninklijke Hoogheid Juliana hield veel van de natuur en had een grote verzameling uitheemse planten en bloemen. In haar tijd, in 1970, zijn in de westgevel dubbele deuren aangebracht om met behulp van een tractor planten in kuipen de Oranjerie in en uit te rijden.

Build in
1883
Type of heritage
Kastelen en buitenplaatsen
Type of building
Oranjerie
Gebruik
Horeca
Availability
In gebruik
City
Baarn
Owner
Rijksgebouwendienst

What happens nowadays?

De Oranjerie wordt sinds de tijdelijke openstelling voor publiek, vanaf 2006, als horecagelegenheid gebruik. De bezoekers kunnen genieten van een een kop koffie, een uitgebreide lunch of een vorstelijke high tea. Daarnaast worden er in de Oranjerie voor besloten gezelschappen (tot 200 personen) evenementen, (huiskamer)concerten, seminars georganiseerd.

What can I do here?

Open voor publiek

Vrijdag t/m zondag 10:30 – 17:00 uur

Om de Oranjerie te bezoeken is een kaartje voor de bezichtiging van het paleis of een toegangskaart voor het park nodig.

Te huur

De Oranjerie is ook te huur voor besloten gezelschappen t.b.v. recepties, concerten, seminars of een diner voor groepen. Dat kan van maandag t/m donderdag de hele dag en van vrijdag t/m zondag vanaf 18.00 uur.

What is around here?